Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co by od mięsa trochę odpocząć, polecam ruskie kotleciki na obiad niedzielny
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 180
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 180
Składniki
Ziemniaki gotujemy, odcedzamy i tłuczemy. (chyba, że macie z poprzedniego dnia)
Twaróg kruszymy i wrzucamy do ostygniętych ziemniaków, dodajemy koperek wedle uznania. Cebulę szklimy i ostygniętą dajemy do reszty. Tłuczemy wszystko ponownie.
Przełożyć masę do miski, przyprawić solą i pieprzem, dodać roztrzepane jajo (zostawić odrobinę do posmarowania, jeśli nie robicie typowej panierki) i zagniatamy "ciasto" ręcznie.
Formujemy kotleciki. I tu już jak chcecie albo smarujemy resztą jajka nasze kotleciki i posypujemy mąką kukurydzianą (ja tak zrobiłam, a mąkę sypałam przez sitko tak jak cukier puder) lub obtaczacie kotlety w typowej panierce i smażymy.