Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze jakie kiedykolwiek jadłam. Mój smak dzieciństwa. Zawsze robiła je babcia, dzisiaj zrobiłam je sama ;)
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 607
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 154
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 165
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 123
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 607
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 154
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 165
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 123
Składniki
Cebulę obrać i pokroić na plastry, zeszklić na maśle.
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, wystudzić.
Ser, ziemniaki i cebulę zmielić w maszynce do mielenia mięsa.
Przyprawić wegetą i pieprzem do smaku. Dodać 3 łyżki skwarek z boczku, dokładnie wymieszać.
Mąkę, jajko, sól, wodę i oliwę z oliwek wyrobić na gładkie ciasto(wciskamy palec w ciasto w celu sprawdzenia poprawności jego wyrobienia, jeżeli wgniecenie "pójdzie" do góry to znaczy, że nasze ciasto jest gotowe). Rozwałkować ciasto na grubość około 3 mm i za pomocą szklanki wykrawać okręgi.
Na każdy okrąg nakładać farsz, dokładnie zlepić brzegi ciasta**. W między czasie nastawić wodę z solą i odrobiną oliwy. Gotowe pierogi wkładać do gotującej się wody. Pierogi będą gotowe gdy wypłyną na wierzch.