Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Specjalnie zrobiłam więcej ciasta do pierogów z kapustą ,z drugiej jej części zrobiłam ruskie pierogi,które uwielbiam,a najbardziej podsmażone na maśle na zloty kolor.Ta skórka chrupiąca,maczane w śmietanie..mmm...kto nie lubi? Polecam serdecznie:)
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Składniki
Ziemniaki uotować najlepiej dzień wcześniej. Na drugi dzień zmielić ziemniaki i ser. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Dodać do zmielonych ziemniaków i sera,dać pieprz oraz sól,ja daję dużo pieprzu,lubię ostry smak. Ciasto rozwałkować ,wykrawać szklanką lub kroić na kwadraty.Nakładać farsz i dokładnie zalepić. Na gotującą i posoloną wodę wrzucać pierogi partiami i gotować dwie min.od momentu wypłynięcia. Ugotowane wyjmować łyżką cedzakową na talerz i polać zrumienionym masłem. Smacznego życzę!