Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne a raczej mega pyszne :)
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1746
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1746
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Mąkę należy przesiać do miski, wlać wodę. Na początku wymieszać łyżką, następnie rękoma. Ciasto powinno być miękkie, raczej luźne. Porcjami nakładać na stolnicę i wałkować. Stolnicę można lekko podsypać mąką, jednak nie za dużo. Nakładać farsz i gotować w dobrze osolonej wodzie, aż zmiękną. Ugotowane zimne ziemniaki przecisnąć przez praskę, ser również. Cebulę pokroić i podsmażyć na oleju. Wymieszać z ziemniakami i serem, doprawić do smaku. Ugotowane pierożki polać również podsmażoną cebulką Smacznego :)