Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ryba pieczona z cytryną na naleśniku"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 94
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13880
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 39
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 19
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 90
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 185
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 94
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13880
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 39
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 19
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 90
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 185
Składniki
Cytrynę pokrój w plastry. Łososia umyj, podziel na 4 kawałki, natrzyj solą i pieprzem. Wstaw do lodówki. na ciasto wymieszaj łyżką lub zmiksuj. Odstaw na pół godziny.
Łososia układaj na papierze do pieczenia, połóż na każdym łodygę koperku i po 2 plasterki cytryny. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez 15 minut.
Z ciasta usmaż na oleju kilka cienkich naleśników. Na talerzu układaj naleśniki, na nich płaty ryby, podawaj ze świeżymi warzywami i dipem śmietanowo-czosnkowym.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień