Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ryba pieczona z jabłkami"
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 305
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 109
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 305
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 109
Składniki
Ryby umyj, posyp solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Odstaw na godzinę. Jabłka pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej masło i podsmaż jabłka około 3-4 minut.
Ryby przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. W miseczce wymieszaj śmietanę, musztardę, skórkę z cytryny, sól i pieprz. W środek makreli włóż jabłka i zalej całość sosem.
Posyp posiekaną natką pietruszki. Wstaw przykryte do piekarnika nagrzanego do temp. 200°C. Piecz około 15-20 min. pod przykryciem. Na kilka ostatnich minut pieczenia zdejmij pokrywkę, by ryba się zapiekła.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień