Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 20
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 182
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 20
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 182
Składniki
Rybę rozmrozić, umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami. Pokroić na kawałki. Posolić i oprószyć pieprzem cytrynowym i mąką. Na patelni rozgrzać olej i smażyć rybę na złoty kolor. Marchewkę, pietruszkę, selera obrać i umyć. Warzywa osuszyć i zetrzeć na tarce do warzyw. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na oleju rzepakowym. Dodać starte warzywa i 1/2 szklanki wody. Dusić do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy. Jeszcze chwilę dusić. Na półmisek wyłożyć połowę farszu i naprzemiennie wykładać rybę i resztę farszu. Danie podawać ciepłe albo schłodzone. Smacznego.