Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryba pod kołderką z bakłażana"
Polecam.
Odsłon: 469
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Polecam.
Odsłon: 469
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Składniki
60 min • Porcja 380 kcal • Koszt porcji 4,20 zł • Przepis na 2-4 porcje
Filety dzielę na większe kawałki, oprószam pieprzem i cienko smaruję przecierem.
Bakłażan kroję w krążki (ok. 0,7 cm grubości), solę. Czosnek drobno siekam, pomidory kroję w cienkie plastry.
Rybę krótko obsmażam i układam (skórą do dołu) w naczyniu do zapiekania, nasmarowanym oliwą, posypuję czosnkiem. Na rybie układam podsmażone plastry bakłażana, a na nich posolone krążki pomidora. Całość posypuję ziołami i tartą bułką połączoną z serem. Na koniec skrapiam oliwą.
Piekę ok. 30 min. w temp. 180°C.
Anna Sikorska z SuwałkŹródło: Kobieta i życie