Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ryba pod pierzynką z papryki i brzoskwiń"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Składniki
Ryby pokrój w paski o długości 5 cm i grubości półtora cm. Oprósz solą. Panieruj w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Usmaż na rozgrzanym oleju. Osącz.
Papryki i brzoskwinie osącz (zalewy zachowaj), papryki pokrój w paski, brzos kwinie w kostkę. Cebule obierz, posiekaj.
Olej rozgrzej w rondlu, zeszklij cebule. Dodaj ziele angielskie i liść laurowy, koncentrat pomidorowy, keczup, całą zalewę brzoskwiniową i pół szklanki zalewy z papryki.
Przypraw, zagotuj. Dodaj papryki i brzoskwinie, dokładnie wymieszaj. W salaterce ułóż warstwowo sos i ryby. Schłodź.
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie