Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryba pod warzywną pierzynką"
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 511
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 175
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14723
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 511
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 175
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14723
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 81
Składniki
Rybę oczyść i umyj. Naczynie żaroodporne wyłóż folią aluminiową. Rybę umieść na dnie naczynia, dopraw solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Por umyj, drobno posiekaj i posyp nim, a także posiekaną natką pietruszki, rybę. Marchew zetrzyj na grubych oczkach, połóż na wierzchu i spryskaj oliwą.
Zrób szczelny pakunek z folii aluminiowej i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 30 min. Po 10 min pieczenia delikatnie rozchyl folię i na kawałkach ryby połóż masło. Zamknij szczelnie i piecz jeszcze 20 min.
Upieczoną rybę w razie potrzeby dosól i posyp świeżo mielonym pieprzem, dużą ilością świeżego koperku. Możesz ponownie skropić sokiem z cytryny.Źródło: Takie jest życie