Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Składniki
Opłukać rybe i wysuszyć ja papierowym recznikiem.Zmieszać paprykę,tymianek,pieprz cayenne,biały i czarny,sól i allspice w płaskim naczyniu.Roztopić masło i olej w małym rondlu,od czasu do czasu mieszając.Delikatnie pokryć masłem rybę po obu stronach.Zanurzyć rybe w mieszance przypraw,aż pokryje się nią całkowicie.Piec nad gorącym węglem przez ok.10 min. na każdej stronie,odwracając raz.W trakcie pieczenia pokrywać rybę pozostałym masłem.