Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryba w aromatycznej panierce"
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 78
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 81
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5233
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 635
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 78
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 81
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5233
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 635
Składniki
Rybę umyj, osusz i natrzyj solą oraz pieprzem. Następnie obtocz w mące, zanurz w jajku, a na końcu w bułce tartej. Tak przygotowane odłóż na deskę. Na patelni rozgrzej olej. Usmaż ryby, aby były rumiane i chrupiące.
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i wsyp do posolonej wrzącej wody. Oczyść warzywa korzeniowe, pokrój w kostkę i ugotuj w mniejszym rondelku w posolonej wodzie. Ziemniaki i warzywa ugotuj tak, aby się nie rozpadały i odstaw do wystygnięcia.
Wymieszaj w misie majonez, musztardę, kwaśną śmietanę, sól, cukier, pieprz i ocet. Dodaj ziemniaki, warzywa, pokrojoną drobno cebulę, ogórki pokrojone w kostkę i ostrożnie wymieszaj. Sałatkę podawaj z wcześniej usmażoną rybą.Źródło: Na żywo