Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryba w bulionie warzywnym"
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6219
Przepisów na krem z dyni jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Przygotowa...
Odsłon: 60
Smaczna pieczeń. Pyszna na zimno - do kanapki, jak i na ciepło do obiadu.
Odsłon: 128
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6219
Przepisów na krem z dyni jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Przygotowa...
Odsłon: 60
Smaczna pieczeń. Pyszna na zimno - do kanapki, jak i na ciepło do obiadu.
Odsłon: 128
Składniki
Obrane, warzywa zalej 2,5 litra osolonego wrzątku. Gotuj 20 min, odsącz. Do wywaru włóż ziele, listek i ryby. Gotuj 20 min, wyjmij.
Obierz ryby ze skóry, ości i drobno posiekaj. Dodaj połowę ugotowanej, startej na tarce marchewki oraz jajka, kaszę, bułki. Przypraw masę sokiem z cytryny, solą, pieprzem. Wymieszaj.
Uformuj małe kulki i gotuj w wywarze ok. 5 min. Wyjmij pulpeciki. Do gotującego się wywaru wlej białko, zagotuj.
Wywar przecedź przez sitko, przypraw. Podaj z pulpecikami. Udekoruj natką, marchewką.
Porcje 8
60 min
Cena 3,50 zł
Kalorie 218 kcalŹródło: Takie jest życie