Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ryba w cieście pod dymką"
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2172
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 129
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 138
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2172
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 129
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 138
Składniki
Filety opłucz, polej sosem sojowym i winem. Oprósz pieprzem. Wstaw do lodówki na ok. 30 minut. Mąkę kukurydzianą wymieszaj ze 100 ml wody. Kawałki ryby zanurzaj w cieście, smaż na 2-3 łyżkach oleju. Trzymaj w cieple.
Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, wrzuć posiekane chili, przesmaż. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i łyżeczkę drobno startego imbiru. Przesmażone wymieszaj z łyżeczką cukru, 2 łyżeczkami skrobi, 2 łyżkami octu. Wlej bulion, gotuj aż sos zgęstnieje. Dopraw go do smaku solą i pieprzem.
Rybę rozłóż na talerze. Posyp oczyszczoną i drobno posiekaną dymką oraz porem. Polej przygotowanym sosem.
porcje , czas ok. 45 min; porcja – 390 kcal, cena 3,90 złŹródło: Świat kobiety