Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ryba w łuskach ziemniaczanych"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9303
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 223
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 503
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9303
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 223
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 503
Składniki
30 min • Porcja 400 kcal • Przepis na 2 porcje
Filety oprószam z obu stron pieprzem, solą. Ziemniaki obieram i kroję lub ścieram na tarce na bardzo cienkie plastry. Jajko rozkłócam, doprawiając vegetą.
Filety obtaczam w mące. Plastry ziemniaków moczę w jajku i nakładam na jedną stronę ryby tworząc „łuskę”.
Na mocno rozgrzany olej kładę rybę stroną z łuską ziemniaczaną. Robię to samo szybko z drugą stroną. Rybę smażę na złoty kolor z obu stron.
Jeśli filet jest gruby, dopiekam go w piekarniku przez 6 min w 180°C.
<strong>Ewa Moczulska z Zambrowa</strong>
PORADY
NASZEJ EKSPERTKI
Ziemniaki można też zetrzeć jak na placki i w takim ziemniaczanym cieście opiec rybę.Źródło: Kobieta i życie