Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na piątkowy obiad. Szybko i prosto przygotujesz kawałki fileta rybnego w warzywnym sosie. Koniecznie wypróbuj, bo danie jest bardzo smaczne.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 73
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 112
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 73
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 112
Składniki
1. Do miski wsypuję mąkę, paprykę wędzoną, sól, wbijam jajko, wlewam wodę, mieszam trzepaczką tak, żeby nie było grudek. 2. Rybę kroję na mniejsze kawałki, solę, następnie zanurzam w cieście i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
3. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na drugiej patelni na rozgrzanym oleju. 4. Do warzyw dodaję pokrojone w drobne paseczki papryki oraz pomidory z puszki. Doprawiam pieprzem oraz solą, gotuję około 10 minut.
5. Warzywa oraz rybę po usmażeniu układam na przemian w naczyniu. 6. Rybka gotowa, podaję z ziemniakami. 7. Smacznego.