Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-03-2013
Pyszny i lekki obiadek :)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 63
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 63
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Składniki
Filety rybne rozmróź, oprósz solą i pieprzem. Ziemniaki obierz, pokrój w plastry i podgotuj w osolonej wodzie przez ok 12 min. Brokuły wyłóż na metalowe sitko, sparz wrzątkiem i pozwól odparować wodzie.
Przygotuj sos z jogurtu, chrzanu, jajek, pietruszki i czosnku (użycie miksera nie jest konieczne) i dopraw solą i pieprzem.
Do naczynia Żaroodpornego wyłóż kolejno: 1) plastry podgotowanych ziemniaczków 2) rybkę oprószoną solą i pieprzem 3) pokrojone różyczki brokuła 4) zalej sosem jogurtowo-chrzanowym.
wstaw do rozgrzanego do 200 C piekarnika na ok. 40-45 min.