Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryba ze szparagami"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 83
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 165
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 190
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 350
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 60
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 83
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 165
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 190
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 350
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 60
Składniki
Rybę oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem z połowy cytryny i odstaw na 30 minut do lodówki. W garnku zagotuj wodę z łyżeczką cukru i resztą soku cytrynowego. Ugotuj oczyszczone i pokrojone szparagi. Na oleju z dodatkiem masła usmaż rybę na złoty kolor. Na tej samej patelni zeszklij cebulę, dodaj część szparagów.
Całość przesmaż, zalej białym winem i zagotuj. Następnie dodaj śmietanę i gotuj, aż sos zgęstnieje. Wsyp zioła i doprowadź do wrzenia. Rybę podawaj z przygotowanym sosem i resztą szparagów. Na wierzch połóż starte na tarce rzodkiewki.Źródło: Na żywo