Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 120
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 28
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4515
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 120
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 28
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4515
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój i ugotuj w osolonej wodzie. Zmiksuj. Ryby umyj i włóż do garnka z wodą. Posól, dodaj liście laurowe oraz jedną obraną i pokrojoną cebulę. Powoli gotuj, aż ryby będą miękkie.
Dwa jajka ugotuj na twardo. Posiekaj przestudzone jajka i ugotowane ryby. Drugą cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na maśle. W misce wymieszaj puree z ziemniaków, posiekane ryby i jajka. Dodaj surowe jajko i natkę pietruszki.
Dopraw solą i pieprzem. Jeśli to konieczne, zagęść bułką tartą. Odstaw na 10 minut do lodówki.
Wilgotnymi dłońmi utwórz burgery. Smaż je z obu stron na złoty kolor. Podawaj np. z domowej roboty frytkami i sosami.
Czas przygotowania: 70 minut 393 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień