Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rybne burrito"
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 34
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 18
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 694
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 149
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 81
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 34
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 18
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 694
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 149
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 81
Składniki
Szalotkę posiekaj i zeszklij w rondlu razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Dodaj curry, sól, paprykę i suszone pomidory. Wymieszaj, wsyp ryż i dolej 1,5 szklanki gorącej wody.
Po kilku minutach dołóż szpinak i gotuj pod przykryciem, aż ryż będzie miękki.
Rybę skrop oliwą i octem, posyp przyprawą, obsmaż z obu stron, po czym podlej wodą i duś, aż dojdzie w środku. Wtedy rozdrobnij, wymieszaj z resztą składników i sokiem z cytryny.
Tortille podsmaż na patelni, nałóż przygotowany farsz, zwiń, po czym wstaw na 5 minut do opiekacza.
Czas przygotowania: 40 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 270. Stopień trudności: średnie
<strong>Katarzyna Madej z Łodzi</strong>Źródło: Telemax