Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rybne kotleciki z groszkiem"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 44
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 44
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Składniki
Marchewkę oczyść, gotuj w osolonej wodzie 10 min. Odcedź, pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, posiekaj. Por umyj, pokrój. Żółtka oddziel od białek.
Ryby zmiel. Posyp przyprawą do ryb, skrop sokiem z cytryny. Dodaj żółtka, marchewkę, groszek, pieczarki, por, natkę i bułkę tartą (2-3 łyżki), wyrób. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Dodaj do masy, delikatnie połącz.
Uformuj płaskie kotleciki, obtocz w bułce tartej. Usmaż na oleju z obydwu stron. Osącz z tłuszczu.
Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,40 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie