Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rybne racuchy z koperkiem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27492
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 199
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1242
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27492
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 199
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1242
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu
Ryby włóż do wrzącej, lekko osolonej wody. Gotuj ok. 15 minut. Wyjmij, przestudź. Rozdrobnij widelcem (ew. usuwając ości).
Kaszę jaglaną ugotuj w osolonej wodzie (ok. 25 minut – kaszę jaglaną możesz też zastąpić płatkami jaglanymi). Dodaj do ryby, wbij jajka, wsyp mąkę orkiszową i koperek, wyrób. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Masło klarowane rozgrzej na patelni. Nałóż niewielkie porcje ciasta. Usmaż z obydwu stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu.
<strong>Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 4, cena za porcję 3 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie