Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rybne steki z grilla"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 15
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 15
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Składniki
Filety włóż do miski. Do kubka wlej olej, ocet, łyżkę soku z cytryny i tabasco. Dodaj przeciśnięty czosnek, imbir, szczyptę mielonej kolendry, paprykę w proszku oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszaj, polej filety. Odstaw na 30 minut do lodówki.
Kuskus zalej gorącym bulionem. Odstaw do napęcznienia. Dodaj drobno posiekaną dymkę, kilka posiekanych listków bazylii oraz upieczoną, obraną i pokrojoną w kostkę paprykę. Wymieszaj, dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Filety połóż na ruszcie. Grilluj po około 5 min z każdej strony. Podawaj z kuskusem.
czas ok. 50 min; porcja – 380 kcal, cena 2,70 złŹródło: Świat kobiety