Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy lubi rybę :) w panierce w ciesćie.....ja propobuję Rybę inaczej :) ale równie smakowitą ! Jeśli masz dzieci możesz zaprosić je do współpracy niech pomagą nabijać składniki :) fajan zabawa zwieńczona pysznym obiadem :)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 121
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 121
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Składniki
Przygotowujemy rybę. Jesli jest mrożona nalezy ją wczesniej odmrozić i odsączyć z nadmiaru wody. Rybę kroimy na pół wzdłuż a następnie na kawałki ok 2 cm. solimy i pieprzymy. Paprykę i cebulę Kroimy w tej samej wielkości kawałki. Pieczarki odsączamy z zalewy. Na wykałaczkę nabijamy przygotowane składniki w następującej kolejności: Cebula,ryba,cebula,pieczarka,papryka,cebula, ryba, cebula, pieczarka ryba.
Ciasto: Do miski wsypujemy szklankę mąki, wbijamy jedno całe jajo, proszek do pieczenia, solimy pieprzymy. Łaczymy składniki mieszając. Dolewamy Piwa, któym dozujemy konstystencję. Ciasto powinno być gęstrze niż nalesnikowe, tak by nie spływało z szaszłyka lecz go obtaczało. Smażymy na rozgrzanym, głębokim oleju. Podawać z frytkami . Smacznego :)