Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rybny gulasz"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27480
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 168
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1219
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27480
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 168
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1219
Składniki
Filety rybne oczyść, pokrój na mniejsze kawałki, dopraw solą i pieprzem. Odstaw do lodówki na 15 minut.
Obierz cebulę i czosnek, drobno posiekaj. Pomidory i koper włoski umyj i pokrój na kawałki.
W rondlu rozgrzej oliwę i smaż filety rybne z obu stron (na złoty kolor). Wyjmij je i na tym samym tłuszczu podsmaż cebulę i czosnek. Dodaj pokrojony koper i pomidory, posyp suszonymi ziołami. Zalej bulionem, przykryj i duś pod przykryciem ok. 7-10 min.
Łyżkę wlej do śmietany, wymieszaj i dodaj do gulaszu. Wymieszaj, dopraw do smaku. Wrzuć oliwki.
Gulasz rozlej do miseczek. Do każdej porcji włóż kawałek ryby. Gulasz podawaj bardzo gorący, najlepiej z pieczywem.
Czas przygotowania: 40 minut 320 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień