Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 36
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1847
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 399
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1766
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 36
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1847
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 399
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1766
Składniki
Ryż jaśminowy ugotować z wyprzedzeniem, a po ugotowaniu przepłukać, odsączyć i wyłożyć na tacę i odłożyć bez przykrycia na około 1 godzinę.
Mango obrać i pokroić. Krewetki oczyścić. Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić. Dodać pastę oraz krewetki i mieszając smażyć przez minutę. Dodać mango i chwilę razem podsmażyć. Dodać ryż i wymieszać. Smażyć przez ok. 2 minuty mieszając. Skropić sosem rybnym i sokiem z cytryny, wymieszać i chwilę podsmażyć. Wymieszać z posiekaną papryczką chili, ze szczypiorkiem i połową kolendry. Wyłożyć do miseczek. Zjeść.