Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryż smażony z soczewicą i rodzynkami"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 83
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 162
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 188
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 331
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 60
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 83
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 162
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 188
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 331
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 60
Składniki
Ryż paraboliczny ugotuj w osolonym wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Soczewicę przepłucz, zalej letnią wodą i odstaw na minimum godzinę. Następnie przecedź ją, wrzuć do garnka i gotuj około 40 minut. Pod koniec dopraw łyżeczką soli.
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na patelni na roztopionym oleju kokosowym.
Po chwili dorzuć namoczone wcześniej rodzynki sułtańskie. Posyp je szczyptą cynamonu. Dołóż także ugotowany wcześniej ryż oraz miękką soczewicę.
Dopraw potrawę solą oraz pieprzem i wymieszaj. Podawaj na gorąco.
Czas przygotowania: 60 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 260. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax