Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i szybkie w przyrządzaniu. Doskonały dodatek do szaszłyków . Przygotowuję zawsze dużą ilość, bo jest dobry również następnego dnia, a jeść można bez mięsa, jedynie z surówkami. Smacznego! Jest to przepis mojej znajomej, doskonałej kucharki Pani Stasi.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10867
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 266
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10867
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 266
Składniki
boczek pokrojony w kostkę lekko zrumienić na patelni, dodać pokrojoną w kostkę cebulę.
ryż wrzucić na suchą patelnię, podpiekać mieszając drewnianą łopatką aż zacznie "szeleścić" jak pergamin. Wrzucić do rondla, zalać szklanką bulionu. Gotować, aż stanie się półmiękki, w razie potrzeby dolewając bulionu.
dodać boczek z cebulką i przyprawy (ja solę do smaku, dodaję ostrą paprykę w proszku i zioła prowansalskie). Poddusić do miękkości. Pychota!