Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste danie a zarazem pyszne i sycące.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 157
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 114
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 157
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 114
Składniki
Ugotuj ryż według instrukcji na opakowaniu. W tym czasie usmaż kurczaka, następnie przełóż go na naczynie i na tej samej patelni podsmaż pieczarki. Gotowe składniki połącz na patelni, wlej śmietanę i podgrzej. Gdy śmietana jest już ciepła (najlepiej nie doprowadzać do wrzenia aby się nie zważyła) dodaj stopniowo serek topiony i zaczekaj aż się rozpuścić. Dopraw według uznania.
PODANIE Dla efektownego wyglądu utwórz na środku talerza wyspę, dookoła niej rozłóż sos i udekoruj natką pietruszki RADY Posiekaną pietruszkę możesz dodać także do sosu Jeśli nie lubisz smaku serka topionego możesz go pominąć