Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zrobcie a sami sie przekonacie pychaaaaa
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 220
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 517
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 220
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 517
Składniki
Posoloną wodę zagotowac z oliwą.ugotowac ryz.Odstawic,dodac pokrojony seleroraz pietruszke.Przykryc pokrywka.Kostke rosolowa rozpuscic w 1/2l wody i zagotowac z rozgnieconym czosnkiem.Do wrzayku dodac brokuly i gotowc 3min.(beda twardawe)Piers z kurczaka umyc pokroic w paski i na rozgrzana patelnie doprawic sola i pieprzem.Do kurczaka dodac pokrojona w cienkie paski marchewke,podsmazyc podlac 2łyz.wody i dusic ok 20min.Przygotowac sos:wlac do garnka bulion,żółtka,sok z cytrynyi ubijac na malym ogniu,az powatanie gesty sos.Zostawic na malym ogniu,ale juz nie gotowac,dodac maslo i smietane, doprawic solą,pieprzem i cukrem.Wymieszac z drobno pokrojonym szczypiorkiem i pietruszką,od razu pogotowac