Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 47
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 850
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 47
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 850
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Składniki
Umytą cukinie ścieramy na dużych oczkach tarki, doprawiamy odrobiną soli, pieprzu. Dodajemy posiekany czosnek, czosnek suszony i zioła, mieszamy. Do wrzącej osolonej wody wkładamy 2 torebki ryżu, gotujemy 10-15 minut. Na większej patelni rozgrzewamy olej, przekładamy cukinię krótko podsmażamy na większym ogniu. Zmniejszamy ogień, przykrywamy pokrywką i dusimy około 10 minut, często mieszając. Potem na patelnię przekładamy ugotowany ryż wyjęty z torebki. Wszystko mieszamy i podajemy.