Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 68
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 83
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1231
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 296
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 68
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 83
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1231
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 296
Składniki
1. zagotować 1 szkl wody, posolić, wsypać ryż, gotować na minimalnym ogniu aż będzie prawie miękki, 2. rozgrzać łyżkę masła, dodać pokrojonego pora, cebulę i czosnek, posolić, dusić na małym ogniu aż warzywa zmiękną, dodać 2-3 łyżki gorącej wody oraz ryż, na koniec dodać serek, doprawić do smaku, 3. krewetki opłukać, osuszyć, rozgrzać łyżkę oleju, dodać krewetki, smażyć po 2 min z każdej strony, dodać do ryżu, wymieszać, chwile jeszcze podgrzewać, smacznego