Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1453
Polecam.
Odsłon: 239
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 54
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 251
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1453
Polecam.
Odsłon: 239
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 54
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 251
Składniki
Czosnek obieramy maslo rozgrzewamy na patelni i dodajemy przevisniesty czosnek ,dosłownie na 1 min .Krewetki przekładamy do osobnej miski .dodajemy czosnek z masłem wcześniej lekko zbilansowany ba patelni mieszamy i odstawiamy . Na te samą patelnie kroimy i wrzucamy resztę resztę warzyw .Paprykę wydrążamy z pestek i kroimy w woeksza kostke a cebulę obieramy i kroimy w piórka, dodajemy szczypiorek .Smażymy kilka minut az warzywa nieco zmiękną. W międzyczasie gotujemy ryz zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do warzyw dodajemy dwie łyżki pesto i doprawiamy do smaku .mieszamy . Warzywa mogą być lekko twarde jeśli ktoś lubi ,jeśli nie dusimy na małym ogniu .Krewetki mieszamy i wstawiamy do mikrofalówki na max 2 min .następnie ryz przekładamy na talerz ,wykładamy Sos i.ukladamy nasze Krewetki.