Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta z ryżu z dodatkiem tyńczyka, suszonych pomidorów i szpinaku.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 740
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 152
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 740
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 152
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniui przestudzić. Na dużej patelni rozgrzać oliwę- podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek. Dodać ryż i lekko przesmażyć, dodać szpinak i przemieszać żeby trochę zmiękł. Przełożyć wszystko do miski, lekko przestudzić
Pokroić pomidory w paseczki, oliwki posiekać – dać do ryżu. Dodać jajka, tuńczyka, parmezan i szczypiorek. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Włożyć w formę do pieczenia wysmarowaną masłem.
Piec 30 minut w 180 stopniach. Po 15 minutach pieczenia wyłożyć na wierzch mozzarelle pokrojoną w plasterki.