Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryżowe kulki"
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1721
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 459
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 394
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3311
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1721
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 459
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 394
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3311
Składniki
Na patelni rozgrzej olej, włóż szpinak, przypraw solą i pieprzem. Dodaj przeciśnięty czosnek, smaż 10 minut. Ser feta pokrój w kostkę.
Ryż ugotuj, połącz z masłem, jednym jajkiem i tartym parmezanem, wymieszaj. Łyżkę ryżu układaj na dłoni, spłaszcz, nałóż szpinak i kostkę fety. Formuj kulki, obtaczaj w roztrzepanym jajku i bułce, smaż na głębokim oleju. Podawaj z sałatą.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień