Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryżowy tort z warzywami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 731
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 731
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź. Boczek, paprykę, cebulę i pieczarki pokrój w kostkę, pora w plastry. Ser zetrzyj. Na oleju podsmaż boczek. Dodaj cebulę, zeszklij. Przypraw, wsyp pieczarki, smaż.
Ser i warzywa z boczkiem podziel na dwie części. Jedną połącz z ryżem, jajkiem i trzema łyżkami masła. Włóż do tortownicy wysmarowanej pozostałym masłem i obsypanej bułką. Podpiecz przez 15 minut w temperaturze 180°C.
Podpieczony spód posyp pozostałym serem, wyłóż resztę warzyw. Piecz 15 minut.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień