Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rzodkiewka zapiekana z szynką"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Składniki
Rzodkiewki umyć, osuszyć. Wywar zagotować, pod koniec dodając śmietanę. Doprawić solą i pieprzem (ale należy przy tym pamiętać, że szynka jest słona). Zagęścić zasmażką przygotowaną z mąki i masła. Zdjąć z ognia i wymieszać z tartym serem.
Do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego wlać sos, ułożyć w nim rzodkiewki i szynkę pozwijaną w ruloniki. Posypać tartym serem.
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200°C przez ok. 25 min. Udekorować listkami natki pietruszki. Tę przystawkę najlepiej podawać z bagietką lub grzankami z masem czosnkowym albo ziołowym.
ok. 40 minutŹródło: Twoje Imperium