Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rzodkiewki z pastą serową"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Rzodkiewki dokładnie umyj, odetnij korzonki (możesz pozostawić ogonki z listkami). Następnie odkrój 1/3 każdej rzodkiewki (od góry). Odłóż do dekoracji.
Z każdej rzodkiewki wydryluj część białego miąższu w taki sposób, aby nie uszkodzić ścianek. Najlepiej zrobić to łyżeczką do melona. Twaróg zmiel lub bardzo dokładnie rozetrzyj ze śmietaną. Dodaj posiekany wydrążony miąższ rzodkiewkowy. Dopraw do smaku solą oraz białym pieprzem.
Przygotowaną masę serową przełóż do szprycy cukierniczej lub do woreczka z odciętym rogiem. Wyciśnij do otworów w rzodkiewkach. Ułóż na półmisku posypanym kiełkami. Ozdób odciętymi wierzchami.
porcje, czas ok. 15 min; porcja – 50 kcal, cena 1,40 złŹródło: Świat kobiety