Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sajgonki bez smażenia"
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 70
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 77
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 208
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 70
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 77
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 208
Składniki
Tofu pokrój wzdłuż, włóż np. do zamykanego pudełka, skrop sosem sojowym i lekko potrząśnij pudełkiem. Odstaw. Sałatę umyj, osusz. Marchew, paprykę i ogórek pokrój w słupki. Tofu obsmaż na rumiano na rozgrzanym oleju.
Arkusze papieru ryżowego namocz kolejno w talerzu z gorącą wodą. Następnie na każdym kawałku kładź sałatę, tofu i warzywa. Pozawijaj. Sajgonki podaj z ulubionym sosem (najlepiej o wyrazistym smaku).Źródło: Świat kobiety