Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z kurczaka z warzywami, owinięte papierem ryżowym, zanurzone w papryce. Inna wersja sajgonek.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
1. Mięso kroimy w drobną kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Doprawiamy solą oraz przyprawą.
3. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach, łączymy z mięsem.
4. Kapustę szatkujemy drobno, dodajemy do mięsa.
5. Jedną paprykę kroimy w paseczki, wszystko dokładnie mieszamy.
6. Pozostałe papryki kroimy w krążki.
7. Papier ryżowy zanurzamy w wodzie żeby zmiękł.
8. Wykładamy papierem dno papryczek, tak żeby zawinąć brzegi.
9. Środek napełniamy farszem.
10. Do góry zawijamy papier przykrywając farsz.
11. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 12. Zapiekamy 20 minut w 180°C.
13. 2 minuty przed końcem pieczenia posypujemy starty na tarce o dużych oczach serem.
14. Danie gotowe. 15. Smacznego.