Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pyszny niedzielny obiad.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6183
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 144
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 313
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6183
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 144
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 313
Składniki
Mięso myję, osuszam kroję w dość grube plastry. Każdy plaster lekko rozbijam, uważając by nie przedziurawić mięsa. Nacieram solą i pieprzem.
Ser ścieram na tarce i ucieram z masłem. Pora kroję w krążki i mieszam z masą serową.
Łodygi pora kroje w długie i cienkie paski.
Na środku każdego kotleta nakładam po łyżce farszu,
łapię za brzegi zbierając je razem i delikatnie skręcam zgodnie z ruchem wskazówek zegara, przewiązuję paskami pora.
Sakiewki układam w natłuszczonym naczyniu do zapiekania. Podlewam rosołem i zamykam naczynie. Piekarnik nagrzewam do 200°C, wstawiam sakiewki na 10-15 min, następnie zmniejszam temperaturę do 180° C i piekę przez około godzinę. Podaję z ziemniakami i sosem z pieczenia lub jako przystawkę.