Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sakiewki warzywne"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 144
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 144
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Bakłażany umyj, przekrój wzdłuż wraz ze skórką na plastry, odrzuć dwa skrajne plastry pokryte skórą. Plastry posól z obu stron, odłóż na 20 minut, aby puściły sok.
Opłucz je pod wodą, osusz papierem, skrop oliwą. Smaż na grillu 20 minut, obracając na obie strony, zdejmij na papierowy ręcznik, wystudź.
Kurczaka umyj, oczyść, pokrój w dużą kostkę, wymieszaj z oliwą i przyprawą, smaż na grillu około 15 minut, wystudź. Ogórki umyj, pokrój na małe słupki wraz ze skórą. Czosnek obierz, posiekaj. Jogurt wymieszaj z ogórkiem, czosnkiem i solą.
Kawałki mięsa zawijaj w plastry bakłażana, przebijając je patykami. Połóż na grillu na 10 minut, aby się podgrzały.
Sakiewki podawaj polane sosem tzatziki. Sakiewki możesz przygotować poprzedniego dnia.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień