Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sakiewki z farszem meksykańskim"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 24
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 190
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 24
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 190
Składniki
Posiekaj cebulę, strąk chilli i czosnek. Zeszklij na 2 łyżkach oleju. Dodaj mięso, smaż 10 minut. Fasolę wypłucz zimną wodą, odsącz. Dodaj do mięsa z cebulą, wlej sos sojowy, duś 5 minut, dopraw do smaku.
Ciasto pokrój na 10 kwadratów. Każdy włóż do wysmarowanej olejem żaroodpornej foremki (np. do babeczek), brzegi ciasta wywiń na zewnątrz. Napełnij farszem, piecz 10 minut w 200 st. C. Przed podaniem każdą porcję chilli con carne udekoruj łyżeczką śmietany, posyp startym serem, oprósz papryką.
Rada: Ciasto filo nie traci kształtu w czasie pieczenia. Można więc formować z niego sakiewki, rożki, rogaliki.Źródło: Olivia