Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sakiewki z kurczaka z niespodzianką"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 695
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 678
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1584
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4847
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 695
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 678
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1584
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4847
Składniki
Filet oczyść, przekrój w poprzek i delikatnie rozbij, oprósz solą i pieprzem. Przygotuj farsz. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Pieczarki umyj, osusz i drobno posiekaj. Paprykę również pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę i zrumień.
Następnie wsyp pieczarki i paprykę, podduś. Dodaj koncentrat pomidorowy, sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszaj. Na środku mięsa wyłóż farsz i zwiń filet w kształt sakiewki. Zawiąż kawałkiem zblanszowanego pora.
Sakiewki ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz 40 minut w temp. 220 °C, co jakiś czas podlewając je sosem. Udekoruj kawałkami orzechów.Źródło: Na żywo