Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tajemnicą tej sałaty jest sos...
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 85
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5945
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 85
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5945
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
SOS: Wodę przegotować ostudzić, przecisnąć czosnek praską lub zetrzeć, dodać olej, ocet, cukier, sól, Vegetę, bazylię i oregano. Wszystko dobrze wymieszać, najlepiej robić to w butelce wtedy można dobrze wstrząsnąć i składniki łatwiej sie łączą. Tak przygotowany sos może kilka dni stać w lodówce. Sałatę i pomidory kroimy, dodajemy ser seta polewamy przygotowanym sosem, wszystko delikatnie mieszamy i podajemy jako przystawkę, lub dodatek do mięs, czy makaronów.