Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 206
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 182
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 206
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 182
Składniki
Piersi z kurczaka płuczemy i kroimy w kostkę następnie podsmażamy na oliwie,kiedy mieso jest zrumienione wsypujemy przyprawe go gyrosa(ja daje całe,im wiecej tym ostrzejszy smak)podsmażamy jeszcze chwilke,zdejmujemy z ognia i zostawiamy do wystygnięcia.
Kapustę płuczemy i kroimy w miarę możliwości drobno,wsypujey do miski solimy,odcedzamy kukurydze,ogórki kroimy w kosteczkę,cebulę w piórka.
SOS:majonez mieszamy z jogurtem naturalnym(moze być kwaśna śmietana 18%)czosnek przeciskamy przez praskę dodajemy do sosu przyprawiamy wedle uznania,solą i pieprzem.
Na dno naczynia układamy warstwę kapusty(można lekko odcisnąć)następnie dajemy kurczaka,kukurydze,ogórki i cebulę polewamy sosem. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników.Na wierzch nakładamy kapustę i polewamy resztą sosu.
SMACZNEGO:)