Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka firmowa Hotelu Waldorf – Astoria. Moja ulubiona, nie polecam majstrowania z produktami i proporcjami. Przepis jest klasyczny.Smacznego
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 685
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 673
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1477
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4839
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 685
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 673
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1477
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4839
Składniki
Zaczynamy od przygtowania sosu. W misce drwnianą łyżką rozetrzeć Rokfor i stopniowo dodawać; jogurt, maślankę (lub śmietanę kwaśną) sok z cytryny, cukier, pieprz , koperek. Ucierając sos na jednolitą masę. Wstawić do lodówki. W slaterce wymieszać; pokrojone w kostkę jabłka, kurczaka, seler naciowy, groszek zielony, rzeżuchę, winogrona krajane na pół, pokrojone grubo orzechy włoskie. Przygotować grzanki z chlebka tureckiego, gdy przestygną , wymieszać z pozostałymi składnikami. Zawartość salaterki wymieszać z sosem, podawać z pieczywem z siekanymi orzechami.