Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ilości składników nie podaję, robiłam na oko ;) http://vanillateaspoon.blox.pl/html
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 86
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1659
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 24
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1574
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 86
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1659
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 24
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1574
Składniki
Makaron gotujemy al dente.
Bób wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy do miękkości (jakieś 20 – 30 min.). Następnie odcedzamy i gdy ostygnie – obieramy z łupinek.
Boczek kroimy w cienkie paseczki i podsmażamy na suchej patelni.
Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki, kroimy na kawałki. Siekamy szczypiorek /szalotkę.
Ocet / sok z cytryny mieszamy z oliwą z oliwek.
Wszystkie składniki łączymy i doprawiamy do smaku. Polewamy sosem i mieszamy. Wstawiamy do lodówki na jakieś 30 min.