Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i zdrowy dodatek do gulaszu dla tych co lubią coś innego
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 234
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 162
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 234
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 162
Składniki
Buraczki umyć, zawinąć w folię i piec w piekarniku ok godz, temp. 200C (może być z termoobiegiem) po ww czasie wyłączyć piekarnik i zostawić w nim buraczki do ostygnięcia; najlepiej zrobić to dzień wcześniej.
por, ogórki drobno pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę lub zetrzeć na drobnej tarce, buraki obrać zetrzeć na średniej tarce; dodać sól, pieprz, kminek i oliwę i wymieszać. Odstawić na 15 min by się przegryzło i wcinać! :-)