Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z fasoli, bobu i groszku do słoików"
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 56
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2952
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 309
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 56
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2952
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 309
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Składniki
Bób opłucz pod bieżącą wodą, przerzuć do garnka z wodą (ewentualnie dolej wody, by lekko przykrywała bób). Podgotuj około 5 minut, pod sam koniec dodając łyżkę soli. Po gotowaniu przełóż bób na sitko i przelej zimną wodą.
Fasolkę szparagową umyj, odetnij szypułki i pokrój na mniejsze kawałki. Groszek umyj, odetnij szypułki i pokrój na kawałki. Groszek razem z fasolką wrzuć do garnka, zalej wodą, postaw na dużym ogniu, doprowadź do wrzenia i gotuj chwilkę.
Warzywa przelej na sitku zimną wodą. Bób, fasolkę, groszek wymieszaj z gałązkami kopru i włóż ciasno do słoika, podsypując ziarnami gorczycy.
Zagotuj ocet z trzema szklankami wody (ok. 750 ml) i cukrem. Zalewę wlej do słoików i zakręć mocno. Słoiki pasteryzuj ok. 50 min w temperaturze 90 st. C.Źródło: Tele Tydzień